poniedziałek, 18 marca 2013

Krem Serowo-Cebulowy




Składniki:

1,5 dużej cebuli
2 ząbki czosnku
1 litr bulionu warzywnego
250g sera topionego
2 łyżeczki mąki
pieprz i majeranek dla smaku

Przygotowanie:

Nastawiamy bulion i w między czasie obieramy i kroimy w drobną kosteczkę cebulę. Podsmażamy na łyżce masła i dodajemy do bulionu. Gotujemy wszystko przez 15 minut. Pod koniec wrzucamy ser topiony i mieszamy wszystko aż się rozpuści.
Na patelnie wrzucamy mąkę, dolewamy trochę zupy i robimy zasmażkę, którą wrzucamy do zupy. Doprawiamy do smaku.

Jest przepyszna ze świeżo posiekaną pietruszką, łyżeczką śmietany i grzankami (najlepsze z tego przepisu )
 
Jestem wielką fanką serów. Dlatego dodatkowo ścieram na drobniutkich oczkach trochę sera żółtego, który dodaję do gorącej zupy.

Smacznego

Niestety nie posiadam jeszcze dobrego aparatu więc zdjęcie pochodzi ze strony przepisy.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz