wtorek, 19 marca 2013

Tarta z pieczarkami i boczkiem

Ciasto z tego przepisu
 


Składniki:

400g pieczarek
100g boczku wędzonego
1,5 cebuli
oliwa do smażenia
sol, pieprz, maggi, świeży tymianek
2 jaja
małe opakowanie śmietanki
150g startego sera żółtego
natka pietruszki

Przygotowanie:

Ciasto wrzucić do naczynia żaroodpornego, po nakłuwać i piec w tem180st przez 15minut.

Umyć i pokroić w plastry pieczarki, pokroić w kostkę boczek i cebulę.
Na patelnie wrzucić boczek i obsmażyć, dodać cebule i zeszklić i na koniec dodać pieczarki, świeży tymianek  i  przyprawy, smażyć, aż odparuje woda.

Na gotowe ciasto nakładamy równomiernie pieczarkowy farsz. Następnie 2 jaja i śmietankę roztrzepujemy z solą, pieprzem i pokrojoną natką pietruszki.
Jajka należy wylać równomiernie na farsz.
Posypać startym serem i wstawić do zapiekania.
Piec aż jajka się zetną i ser zarumieni ( ok. 20 min )

Zdjęcie z fotopiffpaff.blogspot.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz