Przepis na ciasto z tego przepisu
Składniki:
450g mrożonego szpinaku
1 ser lazur (100g)
1 cebula
1 czosnek
sól
pieprz
2 łyżki masła
garstka pestek sezamu
Przygotowanie:
Cebulę kroimy na drobną kosteczkę. Wyjmujemy dużą patelnie i podsmażamy przez ok 3 minuty na rozgrzanym maśle cebulę ze sprasowanym czosnkiem.
Dodajemy szpinak i dusimy na małym ogniu (ok15min). Pod koniec dodajemy ser lazur, przyprawy oraz sezam i mieszamy do momentu rozpuszczenia sera.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto wyjmujemy z lodówki i dzielimy je na 2 nierówne części (1/4 i 3/4). Większą część rozkładamy w formie do tarty i nakłuwamy. Wrzucamy na 15 min do piekarnika.
Na wypieczony spód wrzucamy przygotowany szpinak.
2-gą część ciasta wałkujemy i tniemy je na paseczki. Nakładamy na na wierz robiąc kratkę. Piec przez 35minut.
Zdjęcie z wykrywacz-smaku.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz