Ciasto z tego przepisu
Składniki:
400g pieczarek
100g boczku wędzonego
1,5 cebuli
oliwa do smażenia
sol, pieprz, maggi, świeży tymianek
2 jaja
małe opakowanie śmietanki
150g startego sera żółtego
natka pietruszki
Przygotowanie:
Ciasto wrzucić do naczynia żaroodpornego, po nakłuwać i piec w tem180st przez 15minut.
Umyć i pokroić w plastry pieczarki, pokroić w kostkę boczek i cebulę.
Na patelnie wrzucić boczek i obsmażyć, dodać cebule i zeszklić i na
koniec dodać pieczarki, świeży tymianek i przyprawy, smażyć, aż
odparuje woda.
Na gotowe ciasto nakładamy równomiernie
pieczarkowy farsz. Następnie 2 jaja i śmietankę roztrzepujemy z solą,
pieprzem i pokrojoną natką pietruszki.
Jajka należy wylać równomiernie na farsz.
Posypać startym serem i wstawić do zapiekania.
Piec aż jajka się zetną i ser zarumieni ( ok. 20 min )
Zdjęcie z fotopiffpaff.blogspot.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz