piątek, 22 marca 2013
Pasta z bakłażana
Składniki:
2 bakłażany
1/2 szklanki natki pietruszki
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka soli
1/2łyżeczki pieprzu
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
2 łyżki pasty sezamowej (lub 6 łyżeczek sezamu)
1 łyżka soku z cytryny
oliwa
sól
Przygotowanie:
Bakłażany kroimy wzdłuż, nacinamy. Polewamy oliwą, posypujemy solą. Wrzucamy do piekarnika nagrzanego piekarnika do 180 stopni na godzinę, aż będą miękkie.
Usuwamy skórkę. Wrzucamy wszystkie składniki do blendera, odstawiamy na parę godzin do lodówki.
Zdjęcie z vegetka.pl
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz