czwartek, 20 czerwca 2013

Gazpacho z mozzarellą



Składniki:

Mozzarella mini
4-5dużych pomidorów
2 cebule
4 ząbki czosnku
2 czerwone papryki
ogórek
1/3 szklanki oliwy
łyzka octu winnego
2-3 gałązki bazylii
sól, pieprz


Wykonanie:

Cebule i czosnek obrać i posiekać. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Papryki umyc, usunąć gniazda nasienne. Ogórek obrać. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę i wrzucić do malaksera. Dodać sól, oliwe, ocet balsamiczny i 1/4 szklanki wody, zmiksować (zbyt gęsty płyn można rozrzedzić zminą wodą mineralną). Odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Bazylie opukać. Mozzarellę odsączyć. Gazpacho doprawić pieprzem i porządnie wymieszać. Nalać do pucharków nołożyć ser i ozdobić bazylią



Zdjęcie z collectionmcgrath.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz