Składniki:
1 melon
1/2 paczki rukoli
150g kuleczkek mozzarella
150g pomidorków koktajlowych
1łyżeczka soku z cytryny
1łyczeczka płynnego miodu
3 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka pestek słonecznika
1 łyżka pestek sezamu
1 łyżka pestek lnu
Przyprawy
Wykonanie:
Sos miodowo-cytrynowy:
Przyprawy wymieszać z 3 łyżkami wody i oleju. Dodać miód i sok cytrynowy.
Melona przekoić na
połowę, usuąć pestki i specjalną łyżką wydrążyć kuleczki. Można obrać
melona i pokroić w kostkę, połączyć z Sosem miodowo-cytrynowym
Mozzarellę odsączyć z zalewy, a pomidorki przekroić na połowę.
Rukolę, pomidorki i mozzarellę połączyć z melonem.
Pestki wrzucić na patelnie i wyprażyć.
Posypać przed podaniem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz