Składniki:
500g obranych orzechów włoskich
2 Łyżki brązowego cukru
2 Łyżeczki soli
0,5 Łyżeczki pieprzu ziołowego
2 Łyżki rozpuszczonego masła
2 łyżki suszonego rozmarynu
Przepis:
Orzechy wrzucamy do miski, wlewamy masło oraz wsypujemy wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Piekarnik nagrzewamy do 180st (najlepiej z termoobiegiem). Na blachę kładziemy papier i wysypujemy orzechy.
Prażymy 15 minut mieszając raz na jakiś czas.
Mmm, ale fajnie wyglądają, bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie i zapraszam do dodania swojego bloga na listę Top Blogi na stronie znajdzprzepisy.pl!
Życzę miłego wieczoru :)
ciekawy sposób na orzechy, nie jadłam nigdy w wersji pikantnej.
OdpowiedzUsuń