poniedziałek, 8 kwietnia 2013

Prażone orzechy włoskie z rozmarynem



Składniki:

500g obranych orzechów włoskich
2 Łyżki brązowego cukru
2 Łyżeczki soli
0,5 Łyżeczki pieprzu ziołowego
2 Łyżki rozpuszczonego masła
2 łyżki suszonego rozmarynu

Przepis:

Orzechy wrzucamy do miski, wlewamy masło oraz wsypujemy wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Piekarnik nagrzewamy do 180st (najlepiej z termoobiegiem). Na blachę kładziemy papier i wysypujemy orzechy.
Prażymy 15 minut mieszając raz na jakiś czas.

2 komentarze:

  1. Mmm, ale fajnie wyglądają, bardzo apetycznie!

    Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do dodania swojego bloga na listę Top Blogi na stronie znajdzprzepisy.pl!

    Życzę miłego wieczoru :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ciekawy sposób na orzechy, nie jadłam nigdy w wersji pikantnej.

    OdpowiedzUsuń